Apr 15, 2024 - 0 Comments - Zboží -

Přecházíme na podlahové topení


Už vás přestalo bavit utrácet nehorázné peníze za zemní plyn v plynovém kotli a chcete přejít na krb s výměníkem a topit dřevem? Skvělá volba, protože dřevo je stále nejlacinější způsob vytápění, a navíc při přikládání do krbu krásně voní a v domě je přítomný element ohně. Kombinace těchto příznivých vlivů spolu s úsporou financí vnáší do lidské mysli více klidu, a k tomu všemu bychom ještě mohli započítat pohodu, když si uvědomíte, že vám tu nehrozí žádný výbuch zemního plynu ani povinné revize plynových kotlů. To ale není vše, co topení dřevem v krbu přináší. Pokud ke krbu připojíte tepelný výměník a zapojíte k němu rozdělovač podlahového vytápění, získáte další významný bonus navíc.

topíme dřevem

Přejděte na topení v podlaze – máte-li ve svém rodinném domě plynový kotel a klasické radiátory, mohli byste jednoho krásného dne říci: „Dost!“, pozvat partu instalatérů, demontovat radiátory i kotel a přejít na topení v podlaze. Je to docela jednoduché.

Za prvé – odešlete zbytek rodiny někam na desetidenní dovolenou, nejlépe o prázdninách, kdy vaše paní může s dětmi vycestovat k moři, a vymluvte se na pracovní vytížení. Využijte této situace nikoli k podvádění manželky, ale naopak jí nachystejte báječné překvapení. Domluvte se stavební firmou stavbu krbu, nechte si již předem vypracovat projekt a v týdnu, kdy bude vaše paní s dětmi pryč, realizujte samotnou stavbu, která trvá zhruba tři dny.

vysoké náklady na vytápění zemním plynem

Za druhé – dovezte domů systémové desky podlahového vytápění s tloušťkou zhruba tři centimetry, spolu s nimi dopravte do domu izolační fólii, topné potrubí a cementovláknité pochozí desky. Pokládku podlahového topení byste mohl zvládnout sám během dvou dnů a poté pozvěte instalatéry, aby vám zapojili rozdělovač topení a připojili jej ke krbovému výměníku. Začít zkušebně topit můžete prakticky ihned (i když je léto) a na poslední tři až čtyři dny si nachystejte pokládku vrchní podlahové krytiny, třeba kamenné dlažby.

Nový krb s výměníkem a podlahové topení – to bude pro zbytek vaší rodiny opravdová pecka.